Dongguan Xindeli Technology Co., LTD

Hur man säkerställer storleken på CNC -maskinverktyg vid bearbetning av aluminiummaterial?

Släpp tid: 2023-06-14 10:58:52   träffar: 7

hur man säkerställer storleken på CNC -maskinverktyg vid bearbetning av aluminiummaterial?



\

first av alla, under förutsättningen för aluminiummaterial, finns det följande aspekter att tänka på:


\


i. Oemotståndliga faktorer:



1. Själva maskinens stabilitet. Om det inte är ettnytt maskinverktyg eller ett stort antal maskinverktyg har bearbetats utan felsökning kommer det att finnas dimensionella fel orsakade av själva maskinverktyget. Det finns flera faktorer som orsakar själva maskinverktyget:



\mechekaniska aspekter:



a. Losenhet mellan servomotor och blyskruv.



b. Kullskruvslager eller mutter. Otillräcklig smörjning mellan blyskruv och muttern.




elektriska aspekter:




a. Servomotorn är felaktig.




b. Det finns smuts inuti den gitter linjalen.



c. Servoförstärkaren är felaktig.



de systemparametrar kan vara pmc -återhämtning , så det utelämnas.



2. Arbetsstyckskylningsdeformation efter bearbetning. Detta är i princip oundvikligt, var uppmärksam på användningen av kylvätska under bearbetning och var uppmärksam på deformationen av det kylda arbetsstycketnär du gör mätningar.


2. Undvikbara faktorer:




1. Bearbetningsteknik-




in faktum, de flesta av de faktiska bearbetningsfelen orsakas Genom orimlig bearbetningsteknologi, för att säkerställa den grundläggande bearbetningstekniken (såsom fräsning av CNC -bearbetning

first grov efter avslutad, första ytan efter hål, första stor yta efter liten yta

eller fixtur användereduce antalet klämman, försök att försöka Använd kombinationen av fixtureroch andra grundläggande behandlingsdetaljer), på grundval av att minimera bearbetningsfel orsakade av järnchips till aluminiumdelar, eftersom aluminiumdelarna är mycket mjuka, är järnfilningarna uteslutna enkla att orsaka bearbetningsfel i Aluminiumdelar. För att till exempel borra ett djupt hål, försök att använda G83 -kommandot, så att järnfilingarna kan släppas, snarare än G73 -kommandot.




2. Skärning av tre element: skärhastighet VC, matningshastighet f, skärdjup AP och verktygskompensation




\

"in enkla ord, under förutsättningen att säkerställa bearbetningskvalitet och verktygsslitage, justera parametrarna för att ge full spel till skärningens skärning, så att skäreffektiviteten är den högsta och bearbetningskostnaden är den lägst. I CNC -svarvar finns det element som kompensation av verktygshuvud."3. Numerisk beräkning vid manuell programmering och automatisk programmering""




in manuell programmering, beräkning Fel är också vanliga, men de flesta produktioner programmerasnu automatiskt.n4. Ställ in kniven



den felaktiga inackenheten är också den faktor som den faktor som är den faktor som orsakar storleksfelet, försök att välja en bra kantökare, om maskinverktyget har ett automatiskt verktyg är det bättre, om det inte finnsnågot kantsökare testar det, är detta driftsupplevelsen.


Relaterade nyheter

2024 Dongguan Xindeli Technology Co., LTD Alla rättigheter förbehållna.